2021. június 27., vasárnap

CSILLAGTALAN TENGER BOOK TAG

Kedves Annie04 :) Köszönöm szépen az ismételt meghívást! :* 


1. Korona: kedvenc fikcionális uralkodóm
Ha friss élmény, akkor legyen Ozma, Ózfölde királynője, a Dorothynak meg kell halnia című könyv-sorozatból. Amint magához tért, bizonyítja is rátermettségét. 



2. Szív: melyik könyv törte össze a szívemet utoljára?
Nem tudok mást írni, mint a Heartless – Szívtelent, Marissa Meyertől. Az utolsó oldalakat könnyes szemmel, csendes mélabúval olvastam végig. 


3. Madártoll: egy könnyed olvasmány
Számomra könnyed, szórakoztató és élvezetes élményt nyújtott Sarah J. Maas-tól a Catwoman - Lélektoljvaj. Vannak szomorúbb részei, ez igaz, de mégis kárpótol minket Gotham City sziréneinek ténykedése, akik kicsit felbolygatják a milliárdosok csilivili életét. 


4. Kard: egy szereplő, aki folyton kihúzza a főhőst a pácból
Ambrózy Richárd báró mindig ott terem, mikor Hangay Mili kisasszonynak épp improvizálni támad kedve, vagy épp bajba keveredni. Hangay Emma is sokat köszönhet a bárónak, így választottam az Ambrózy báró esetei sorozat :) 

5. Méh: egy végkifejlet, amitől elakadt a szavad
Legyen akkor A D.O.D.O. felemelkedése és bukása, bár nem csupán a végkifejlettől akadt el a szavam, hanem úgy alapjáraton az egész könyvtől, különös tekintettel Gráinne leveleire, amik zseniálisak. Itt is megköszönöm a fordítónak, Kodaj Dánielnek ezt a nem semmi teljesítményt, de majd a Dodo bejegyzésemben külön kitérek rá :)


6. Kulcs: egy világ, amelynek ajtajához szívesen találnál kulcsot
Ha vége van Dorothy és a Jó boszorkányok ámokfutásának, valamint a hely újjáépítette önmagát, szívesen ellátogatnék Ózföldére, a Danielle Paige által alkotott világba, mert gyönyörű.  


+1 átírt kérdés.
7. Melyik könyvbe kerülnél bele, az egyik szereplő bőrébe?
Ez nagyon fogós kérdés. Hirtelen fogalmam sincs, de mégis... Ha zárójelbe tesszük az intenziv osztályon tett látogatásokat, és az időnkénti kómás állapotot, én nagyon szívesen lennék Denisa Wry, Mogorva –alias Daniel Belloq – oldalán a Halkirálynő sorozatban :) Még egy karaktert említenék, ő nem más, mint Madeleine Maxwell (Max), a St. Mary-krónikákból. Bár inkább vele ökörködnék és múltjárnék, mint a helyében, ezért ez csak félmegoldás :) Akkor legyen a Semmi lány, és máris költöznék Jenny Dove-ként a Frogmorton Farmra. :) 

Ő lenne akkor a mostani Book Tag, de megyek is, és rágyújtok egy történetre, mert az ihletem váratlanul visszatért. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése